Η LG μεγάλος νικητής στα φετινά βραβεία Red Dot Design Awards

Η LG αναγνωρίστηκε για ακόμα μία φορά για την αριστεία στον σχεδιασμό προϊόντων με 29 βραβεία συμπεριλαμβανομένων και δύο βραβείων "Best of the Best"

Όταν επιλέγεις ένα προϊόν της LG για το σπίτι σου, είτε αυτό είναι τηλεόραση, είτε ηχεία, είτε ψυγείο, ξέρεις πως εκτός από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η σφραγίδα της LG εγγυάται και το πιο σύγχρονο, όμορφο και εντυπωσιακό design. 

 

Για ακόμη μία χρονιά τα καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα της LG κέρδισαν 29 βραβεία σχεδίασης στα Red Dot Awards 2019. Μάλιστα, ανάμεσα στα βραβεία, περιλαμβάνονται δύο “Best of the Best” διακρίσεις για την LG SIGNATURE OLED TV R και τον ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE. 

 

Το πρόγραμμα Red Dot είναι ένας από τους μακροβιότερους διαγωνισμούς του κλάδου στον κόσμο, ενώ στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 5.500 υποψήφιοι από 55 χώρες. Ας ρίξουμε, όμως, μια ματιά σε ορισμένα από τα LG-προϊόντα που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία:

 

Τα δύο βραβεία “Best of the Best”

 

Ως η πρώτη και μοναδική «τυλισσόμενη» τηλεόραση στον κόσμο, η LG SIGNATURE OLED TV R προσφέρει την απαράμιλλη ποιότητα εικόνας OLED στο μικρότερο δυνατό μέγεθος, με τη μαγική δυνατότητα να ‘εξαφανίζεται’ μέσα σε μία διακριτική βάση όταν δεν χρησιμοποιείται. Ανακηρύχθηκε Best TV Product στη CES 2019 και εκθειάστηκε  από πολλούς ειδικούς της βιομηχανίας ως μία τηλεόραση νέας γενιάς, ενώ η διάκριση “Best of the Best” από το πρόγραμμα Red Dot επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της LG στην καινοτομία.

 

lg-thinq-ai-tv_lifestyle_01

 

Η LG SIGNATURE OLED TV R μπορεί να μετατραπεί στιγμιαία με τρεις διαφορετικές λειτουργίες για διαφορετικό περιεχόμενο - Full View, Line View και Zero View. Κάθε λειτουργία επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την τηλεόραση με τρόπο που δεν ήταν εφικτό πριν από την εμφάνιση της τεχνολογίας OLED. H εκλεπτυσμένη προέλευσή της είναι εμφανής στο σχεδιασμό συνολικά, από την αλουμινένια επένδυση μέχρι το μάλλινο κάλυμμα των ηχείων που σχεδίασε η δανέζικη εταιρεία Kvadrat.

 

Οι κριτές του Red Dot ξεχώρισαν την LG SIGNATURE OLED TV R, χαρακτηρίζοντάς την «προϊόν που προσφέρει νέους τρόπους χρήσης», προσθέτοντας πως αποτελεί «τον απόλυτο συνδυασμό τεχνολογίας και σχεδιασμού».

 

Η δεύτερη “Best of the Best” διάκριση δόθηκε στον ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE που κατάφερε να κάνει την πολυτέλεια συνώνυμο των συσκευών κουζίνας. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του είναι η 29 ιντσών οθόνη LCD, η οποία μετατρέπεται σε διαφανές γυαλί με μόλις δύο χτυπήματα για να μπορείς να δεις το περιεχόμενο. Η καινοτομία αυτή δεν είναι απλώς βολική, αλλά εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας την απώλεια ψυχρού αέρα κάθε φορά που η πόρτα ανοίγει για να δείτε μέσα. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό να είναι μέρος του DNA της για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, το πάνω μέρος του ψυγείου σχεδιάστηκε για να αντικατασταθεί με το LG SIGNATURE wine cellar όταν είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος.

 

lg-signature-wine-celler

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο προϊόντα (τηλεόραση και ψυγειοκαταψύκτης) που κέρδισαν τα βραβεία “Best of the Best”, τιμήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα και στη διάσημη τελετή απονομής iF Design Award 2019 στο Μόναχο της Γερμανίας. 

 

Οι κριτές του Red Dot σημείωσαν ότι η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός και η ευκολία χρήσης του ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE επιτυγχάνει μία «εντυπωσιακή αρμονία».

 

Τα υπόλοιπα βραβεία

 

Εκτός από τα δύο βραβεία “Best of the Best”, 27 ακόμα προϊόντα της LG, συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων OLED (σειρές Z9, E9, C9), LG Audio (μοντέλο AJ7), του SIGNATURE KITCHEN SUITE Oven Package, του LG gram (μοντέλο 17Z990), αναγνωρίστηκαν στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων για την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την τεχνολογική καινοτομία.

lg-thinq-ai-tv_lifestyle_02

 

[Πηγή LG Magazine]